Doctor Who Cuttings Archive

Dr. Who komt op derde Science Fiction festival

From The Doctor Who Cuttings Archive
Jump to navigationJump to search

1976-03-11 Vrije volk.jpg

[edit]

Dr. Who komt op derde Science Fiction festival

(Van onze kunstredactie)

ROTTERDAM - Wat is nou gekker: Dr. Who in het wild tegen het lijf te lopen of zelf voor Captain Kirk uit de bekende televisieserie Startrack te spelen? Het kan allebei tijdens het derde (en laatste) Science Fiction Festival, dat vrijdag in De Lantaren van start gaat.

Want volgende week woensdag komt Tom Baker, dr. Who dus, naar Rotterdam om het festival- op te luisteren. En op de Erasmusuniversiteit staat een computer opgesteld, waarmee je allerlei spelletjes kunt doen (schaken, dammen), waarvan het spel Startrack het ingewikkeldste en boeiendste is. In staat te zijn je eigen ruimte-oorlog te voeren tegen verfoeilijke rassen als de Romulans zal menigeen in vervoering brengen.

Er is meer om over in vervoering te raken tijdens het festival. Er komen niet minder dan zestien theatergroepen. Veel Engelse, maar ook een Zweedse en een Franse. En als je Ron Boonstra van de Lantaren wilt geloven - en waarom zou je niet - zijn dat zeer bijzondere groepen. Minstens zo bijzonder als een in Veenendaal ontdekte Nederlandse groep, die opererend onder de naam Act „De sterrenrijder" zal opvoeren.

Zoals gebruikelijk is er een overladen programma voor dit sf-festival. 's Middags en 's avonds (van vrijdag 12 maart tot en met zondag 21 maart) is er wel wat in de Lantaren te doen. Maar deze keer zijn ook ingeschakeld de Doelen (zondag 21 maart kleine zaal 16 uur de Duitse popgroep Kraftwerk), de Academie voor Beeldende Kunsten (lunchvoorstellingen), het Venster (films), het Schouwburgplein (theatergroepen) en de Erasmusuniversiteit (Woudenstein en Hoboken) symposium, films en theatergroepen). Ten slotte het Trefcentrum voor een groots feest.

Het pure wetenschappelijke element is nieuw voor het sf-festival. Vrijdag begint in de Medische Faculteit om half twee een symposium over de toekomst van de wetenschap. Geleerden als Hoefnagels, Sperna Weiland en Tinbergen zullen er aan deelnemen onder leiding van Trimbos. Zowel de Lantaren als de universitaire ruimten zijn versierd door beeldende kunstenaars uit Rotterdam; Bob van Persie, Hans Citroen, Henk Tas en Willem van Drunen.

Naast het programma voor volwassenen zijn er ook twee speciale optredens voor kinderen. Zaterdagmiddag half drie geven op het Schouwburgplein' Salakta Balloon Band en Natural Theatre een kindershow. Zondagmiddag om drie uur speelt Salakta een kinderprogramma in de Lantaren (toegang ƒ 1).

De speciale festival-films draaien vanaf donderdag (dagelijks 19 en 21.30 uur, zondag 20 uur) in 't Venster: Zardoz, Westworld, Soylent Green, Solaris, The invasion of the bodysnatchers, Slaughterhouse 5 en Le planet sauvage.


ONGELUKKIGE LIEFDE

Het derde science fiction festival is het laatste. Ron Boonstra heeft het gevoel dat het onderwerp nu wel uitputtend is behandeld. Plannen voor een nieuw festival staan reeds op stapel. In september hoopt hij te komen met het Festival van de Ongelukkige Liefde. „Tenslotte is dat het dragende motief in heel wat culturele uittingen," zegt Boonstra.

Disclaimer: These citations are created on-the-fly using primitive parsing techniques. You should double-check all citations. Send feedback to whovian@cuttingsarchive.org

  • APA 6th ed.: (1976-03-11). Dr. Who komt op derde Science Fiction festival. Het Vrije Volk p. 21.
  • MLA 7th ed.: "Dr. Who komt op derde Science Fiction festival." Het Vrije Volk [add city] 1976-03-11, 21. Print.
  • Chicago 15th ed.: "Dr. Who komt op derde Science Fiction festival." Het Vrije Volk, edition, sec., 1976-03-11
  • Turabian: "Dr. Who komt op derde Science Fiction festival." Het Vrije Volk, 1976-03-11, section, 21 edition.
  • Wikipedia (this article): <ref>{{cite news| title=Dr. Who komt op derde Science Fiction festival | url=http://cuttingsarchive.org/index.php/Dr._Who_komt_op_derde_Science_Fiction_festival | work=Het Vrije Volk | pages=21 | date=1976-03-11 | via=Doctor Who Cuttings Archive | accessdate=15 May 2021 }}</ref>
  • Wikipedia (this page): <ref>{{cite web | title=Dr. Who komt op derde Science Fiction festival | url=http://cuttingsarchive.org/index.php/Dr._Who_komt_op_derde_Science_Fiction_festival | work=Doctor Who Cuttings Archive | accessdate=15 May 2021}}</ref>